سفارش تبلیغ
صبا ویژن

جزئیات بیشتر درباره دیدار متکی با مقامات آمریکا

"ورلد نت دیلی" منتشر کرد؛

جزئیات بیشتر درباره دیدار متکی با مقامات آمریکا

منابع آمریکایی معتقدند که این دیدار یکی از مهم ترین دیدارهایی بوده است که در دهه اخیر بین مقامات ایران و آمریکا برگزار شده است. دیداری که پیش از این نیز یک بار دیگر سابقه داشته است. به نظر می رسد یکی از دستاوردهای آمریکایی ها در این زمینه صدور ویزا برای دیدار خانواده های آمریکائیان دستگیر شده در ایران از سوی کشورمان بوده است.

سرویس بین الملل ـ در حالی که محمود احمدی نژاد رئیس جمهور ایران مدت کوتاهی پس از سخنرانی خود در جلسه بازنگری معاهده «ان پی تی» به ایران بازگشت، با این حال منوچهر متکی وزیر خارجه کشورمان در آمریکا باقی ماند و در منهتن، مقر نماینده ایران در سازمان ملل متحد، میهمانی گرفت و از نمایندگان کشور های مختلف پذیرایی کرد.

به گزارش "تابناک"، پاگاه خبری "ورلد نت دیلی" با ادعای اطلاع از مذاکرات وزیر خارجه کشورمان در ایالات متحده آمریکا، ضمن بیان موضوع بالا نوشت: اما آنچه که در این میان در ایران واکنش هایی را بر انگیخت، حضور نماینده آمریکا در این جلسه بود.

این پایگاه خبری افزود: گفته می شود نماینده آمریکا در این دیدار "الکس وولف"، نفر شماره دو آمریکا در سازمان ملل بوده است. در واقع اگر چه "سوزان رایس" نفر اول آمریکا در ضیافت شام متکی شرکت نکرد، اما "الکس وولف" نفر دوم و اتفاقا یکی از شخصیت های پر نفوذ وزارت خارجه آمریکا در این دیدار شرکت کرده بود.

منابع آمریکایی معتقدند که این دیدار یکی از  دو دیداری بوده است که در سال های اخیر بین مقامات ایران و آمریکا رخ داده است. نخستین دیدار در این سطح به سال 2004 بر می گردد که در آن سال محمد جواد ظریف نماینده ایران در سازمان ملل با زلمای خلیل زاد نماینده وقت آمریکا در باره مباحث مربوط به عراق دیدار کرد.

 "ورلد نت دیلی" در ادامه مدعی شد: در این دیدار اگر چه به صورت مستقیم درباره تحریم های جدید آمریکا علیه ایران بحثی نشد اما به نظر می رسد که این دیدار باعث شده است تا سرعت و عجله آمریکایی ها برای اعمال تحریم های بیشتر علیه ایران روند کندتری به خود گیرد.

"یوکی تاکاسو" نماینده ژاپن در سازمان ملل در این باره گفت: اگر چه در این دیدار به صورت مستقیم درباره تحریم ها صحبتی نشد با این وجود با صراحت طرفین ایده هایشان را مطرح کردند.

علاوه بر این در این دیدار آمریکایی ها از فرصت استفاده کرده و موضوع سه آمریکایی بازداشت شده در ایران را مطرح کردند که به نظر می رسد صدور ویزا برای خانواده این افراد در روز های اخیر دستاورد آمریکائیان در این زمینه بوده است.

 اکنون در محافل آمریکایی این سئوال مطرح شده است که آیا این سه آمریکایی می توانند گره روابط پیچیده ایران و آمریکا را باز کند ؟ آیا می توان از "دیپلماسی زندانی" برای ایجاد تحولی در روابط ایران و آمریکا سخن گفت.