دانشگاههای تهران شنبه و یکشنبه تعطیل
سرویس بینالملل ـ یک مؤسسه تحقیقاتی در روسیه در گزارشی با بررسی قدرت نیروی دریایی ایران، گزارش داده که ایران آنچنان که انتظار داشته، نتوانسته است به قدرت بلامنازع دریایی در منطقه تبدیل شود.
به گزارش «تابناک»، مؤسسه تحقیقاتی روسی «خاور نزدیک»، در گزارشی که در جرجیا دیلی منتشر شده است با طرح ادعای بالا مینویسد: با وجود این، ایران این ظرفیت و پتانسیل را دارد که حرکت کشتیهای نفتکش را در خلیج فارس قطع کند؛ فرایندی که جامعه بینالمللی باید به آن واکنش نشان دهد.
در این گزارش، به این نکته اشاره شده که ایران در این زمینه، هرگونه حرکتی را که انجام داده، پوششی برای فعالیت در راستای توقف کشتیرانی در خلیج فارس در صورت بروز خطر برای این کشور است.
در همین باره، «یوسیف»، تحلیلگر نظامی روس در تحلیلی با نام «قدرت دریایی ایران از نیت تا واقعیت»، با اشاره به پیشرفت ایران در ساخت ناوشکن جماران، تکنولوژی این ناور را مربوط به سالهای دهه 60 و 70 میلادی دانسته است که از روی نسخه انگلیسی آن ساخته شده است[!] علاوه بر تکنولوژی جماران، این تحلیلگر روسی به تکنولوژی سلاحهایی که از این ناوشکن پرتاب میشود نیز اشاره ای کرده و اظهار داشته که تکنولوژی موشکهایی که با این ناو پرتاب میشود، مربوط به دو دهه پیش است و تا کنون به روز نشده؛ موشکهایی که اصالتا از روی موشکهای چینی تولید شده است[!]
به نظر میرسد، مانورهای اخیر ایران در خلیج فارس که همه آنها برای آمادگی و با نیتی پیشگیرانه انجام شده است، تحلیلگران نظامی کشورهای گوناگون را به خود مشغول کرده است. البته گویا این گونه مانورها که نمایانگر قدرت دفاعی ایران هستند، هیچ گونه خطری را متوجه کشورهای دیگر نخواهد کرد.
اما نکته جالبتر این است که در این میان، بیشترین تحلیلهای مغرضانه و همراه با عصبانیت را از ناحیه روسها شاهد بودهایم، به گونهای که آنها همه دستاوردهای نظامی جدید ایران را به گونهای کنایه آمیز کپی برداری و یا دارای تکنولوژی قدیمی توصیف کردهاند. البته این موضوع در نگاهی کلان و با توجه به سابقه نگرش روسها نسبت به قدرت ایران در منطقه قابل درک است.
به گزارش خبرگزاری مهر، کامران دانشجو با اعلام این موضوع افزود: با توجه به برگزاری اجلاس سران گروه جی 15 در تهران روزهای شنبه و یکشنبه مراکز آموزش عالی و دانشگاهها فقط در تهران تعطیل است.
وزارت آموزش و پرورش نیز پیشتر مدارس را در روزهای شنبه و یکشنبه 25 و 26 اردیبهشت ماه فقط در تهران تعطیل اعلام کرده بود.
یکشنبه شب از سوی هیئت دولت منتشر شد که شنبه و یکشنبه مراکز آموزشی و دولتی تهران تعطیل هستند اما یک روز بعد مراکز دولتی از این موضوع مستثنی شدند. استاندار تهران نیز روز گذشته اعلام کرد که تعطیلات شنبه و یکشنبه 25 و 26 اردیبهشت ماه فقط شامل مدارس و دانشگاههای شهر تهران است و شامل شهرهای تابعه و مراکز دولتی نیست اما این اطلاعیه نیز از روی پایگاه استانداری برداشته شد.